Jump to content

A jógáról, egyszerűen

Önmagunk megismerése által érthetjük meg a világot, önmagunkat pedig a jóga által ismerhetjük meg. De vajon melyik jógaórát válasszuk? Segítünk eligazodni az óratípusok és irányzatok között

 

Ivett lótuszülés ima

 

A jóga alapvető célja, hogy harmóniát teremtsen a test, elme és lélek hármas egységében. Sokan nincsenek is tudatában, hogy mindannyian erre törekszünk az életben, csak épp a rohanó mindennapokban megfeledkeztünk róla. Noha a célunk közös, mindannyian különböző utakon járunk - ezért is jó, hogy sokféle jógatípus közül választhatjuk ki a hozzánk legközelebb álló irányzatot.

Ha még sosem jógáztál, érdemes kipróbálnod többféle jógaóra kezdő változatát, mert a legtöbb esetben van egy-egy olyan irányzat, amelyről érzed, hogy ez a leginkább testhezálló számodra. Nálunk szinte mindegyik népszerű jógairányzatból találsz kezdő foglalkozásokat, és ha első alkalommal látogatsz el hozzánk, mindössze egyetlen óra áráért egy héten keresztül végigpróbálhatod az összes változatot.

Ha jógázni kezdesz, biztos lehetsz benne, hogy jó úton jársz, de nagyon fontos, hogy az elején ne várj el túl sokat Önmagadtól. Nem számít, hogy egy gyakorlatot mennyire tudsz szépen kivitelezni, mert nem ez a lényeg. A jóga nem verseny. A jóga a saját határaink megtapasztalásának és korlátaink fokozatos áttörésének tudománya. Tapasztalt jógatanáraink segítenek egyre jobban elmélyedni e csodálatos tudományban, és előbb-utóbb a saját testedben, elmédben és a lelkedben is megtapasztalhatod, ahogy a rendszeres gyakorlás meghozza gyümölcsét. Lazább, frissebb, energikusabb, tudatosabb, pozitívabb, egészségesebb és boldogabb leszel. Egyre tisztábban átlátod az élet összefüggéseit, és egyre közelebb kerülsz igaz Önmagadhoz.

A saját fejlődésedet, az általad tapasztalható változásokat senki más nem élheti át helyetted. Ehhez pedig a gyakorlás a kulcs. A jóga gyakorlása, amely egy tökéletes és teljes, elméleti és gyakorlati tudomány. A gyakorlatok által érthető meg az elmélet és az elmélet által érthető meg a gyakorlat.

Ám neked kell elindulnod ezen a csodálatos úton, és ha úgy döntesz, hogy megteszed az első lépést, számíthatsz ránk! Olyan jógatanárokkal találkozhatsz nálunk, akikkel mi magunk is szívesen jógázunk együtt. Kedvesek, segítőkészek és alkalmazkodnak a résztvevők igényeihez.

Még sosem jógáztál?
Nem baj, nincs mitől tartani! Először olvasd el rövid összefoglaló írásunkat a jógáról, hogy tudd, mire számíthatsz! Ha meglátogatsz minket, tapasztalt jógatanáraink mindenben a segítségedre lesznek. Kérdezz tőlük bátran az óra előtt vagy után!

A jógaórákat az ászanák (testhelyzetek) intenzitása szerint, különböző színekkel jelöljük az órarendben (világos zöld, sötét zöld és sárga), így könnyen ki tudod választani a számodra leginkább megfelelőt.

A női jógaórákat, a kismamák számára ajánlott órákat, valamint a babás foglalkozásokat piros színnel jelöltük, a tanfolyamokat kékkel, az egyéb foglalkozásokat pedig lilával. Reméljük, ezzel segítünk a böngészésben!

Világos zöld: Kezdők is bátran jöhetnek, minden korosztályból
Piros: Női jóga, Kismama jóga, Babás jóga
Sötét zöld: Kezdőknek és haladóknak is ajánljuk
Lila: Relaxáció, meditáció, szellemi és egyéb foglalkozások
Sárga: Erős, intenzív órák
Kék: Többalkalmas tanfolyamok

 

Továbbá az is fontos, hogy rátalálj a neked leginkább szimpatikus jógatanárra, hiszen ő fogja instruálni az egy-, illetve másfélórás foglalkozásokat.
Bízunk benne, hogy nálunk mindenki megtalálja a számára tökéletes jógairányzatot és oktatót. Az óratípusok részletes leírásához klikkelj ide!

Szeretettel várunk!