Jump to content

Gerincjóga órák hétfőtől csütörtökig

2018-02-20 18:05:56

A Gerincjóga kifejezetten a gerincoszlop és az azt tartó izomzat, valamint a törzsizomzat rehabilitációjára és fejlesztésére szolgál. Ám ennél jóval többet nyújt...


Manapság az idő jelentős részében ülőmunkát végzünk, amely elengedhetetlen a legtöbb munkafolyamat esetében. Az ülőhelyzet miatt egyes izomcsoportok lerövidülnek, mások túlnyúlnak, mindkét esetben feszültséget okozva és felborítva a test természetes egyensúlyát.

Hosszú távon ez kellemetlen fájdalmakat is okoz. Emiatt nemcsak a testben keletkezik feszültség, hanem az idegrendszerben is, s ez jelentősen csökkenti az összpontosítás képességét.

A Gerincjóga speciális gyakorlatokkal segíti a túlerőltetett izmok lazítását, megerősíti a gerincoszlop tartóizmait és rávezet a helyes testtartás tudatosságára. Mindemellett a jógagyakorlás ellazítja az idegrendszert is, és kiegyenlíti működését.

A jóga mindenkinek ajánlott, aki ülőmunkát végez.

A rendszeres jógagyakorlás eredményeként visszaáll a természetes egyensúly, és az ember kiegyensúlyozott, boldog, friss és minden tekintetben hatékony lesz.

Az órákon gyakoroljuk a jóga klasszikus elemeit is, légző gyakorlatokat, ászanákat és relaxációt, különös hangsúlyt fektetve a csigolyák, porckorongok és a gerincoszlop menti izmok kíméletes, de határozott és tudatos mozgatására, valamint a törzs (core) izmok erősítésére.

A Gerincjóga kezdőknek és haladóknak is ajánlott.

 

Találd meg órarendünkben a számodra ideális időpontot, jógázz rendszeresen, és tapasztald meg a teljes ellazulást, melynek eredménye: hatékonyság, türelem, tudatosság, kreativitás, boldogság!

 

„A tested drága kincs. Ez a járműved a felébredéshez. Bánj vele gondosan.”
- Buddha

 

Gerincjóga Juhász Beával a LoveYoga Óbudában:

  • hétfő, kedd, szerda és csütörtök délután

Órarend: www.loveyoga.hu/orarend

 

Szeretettel várunk!