Jump to content

Tippek és trükkök a tavaszi fáradtság megelőzésére

2018-04-11 15:02:32

A tavasz beköszöntével jönnek-mennek a különböző frontok, amelyek könnyen megviselik az embert, és a tavaszi fáradtság is erőt vehet rajtad. Ám néhány apró és könnyen elsajátítható trükkel ebben az időszakban is frissen tarthatod tested és elméd.


Ezek közül szeretnék a figyelmedbe ajánlani néhányat:

- Sétálj naponta 20-30 percet, lehetőleg egyenetlen talajon, például egy parkban vagy erdőben. Ezzel egyrészt átmozgatod a gerinc menti tartóizmokat és segítesz az idegrendszernek újrahangolni a természetes mozgásmintát - magyarul javítod a tartásod. Másrészt a természet, a madárcsicsergés segít lecsendesíteni az elmét, és boldogsággal tölti el a lelket. Figyeld meg, hogyan érzed magad egy-egy ilyen séta után!

- Ha ülőmunkát végzel, óránként állj fel, és pár percig mozgasd át magad. Néhány nyújtózás, egy kis vállkörzés, pár álló Marjari (Macska-tehén póz) és egy-két finom csavarás csodákat tesz. Ezt bárhol megteheted! Ha pontosabb ötletekre van szükséged, kérdezz minket bátran a jógaórák előtt vagy után, szívesen segítünk!

- Igyál sok vizet, napi 2-2,5 litert! Lehetőleg ásványvizet, szűrt vizet vagy forrás vizet. Ha az ásványvizet választod, keress olyat, amiben nincs flourid! És persze a műanyag üveget gyűjtsd szelektíven! :)

- Meditálj legalább 15-20 percet napfelkeltekor, vagy napnyugta után. Ha nem ismersz még meditációs technikákat, akkor figyeld órarendünket, eseményeinket, és gyere el valamelyik meditációs tanfolyamunkra.

  • Ezen a héten, amikor ezt a cikket írom, vasárnap este Kriston Adri tart "Bevezetés a meditációba" tanfolyamot. Ha érdekelnek a részletek, klikkelj ide!
  • 2018-ban Herold Enikő 7 alkalommal tart Csakrameditációt, ezekről a részleteket ide klikkelve találod
  • És hamarosan jómagam is jelentkezem a meditációhoz vezető gyakorlásokkal.


Mindemellett jógázz rendszeresen, és figyeld meg, milyen változásokat fedezel fel az életedben!


Frissességben, üdeségben és boldogságban gazdag tavaszt kívánok! :)

Szeretettel,

Ádám