Jump to content

Mandalafestő workshop feb. 24-én

2017-11-10 18:37:18

A mandalafestéshez nem kell tudni rajzolni, festeni, nem kell ügyes kezűnek lenni, csupán nyitottnak. A mandalafestést nem lehet rosszul csinálni!


A mandala a mozgás, az élet kereke, az univerzum leképezése. Mindig egy középpontból indul, kifelé törekszik, a sokféleségből egyidejűleg halad egy közép felé. Ezt az alapmintát mindenki felismeri, mert magában hordozza magát az életet.


A mandalafestés lelki békénk, egyensúlyunk visszanyerésének egyik eszköze lehet. Meditációra késztet a visszatérő forma és színharmónia.

  • Belső figyelem, elcsendesülés kíséri az alkotási folyamatot.
  • Segít a test és a lélek összhangját ismét megteremteni magunkban.
  • Az ősi, egyszerű, középpont felé irányuló motívumokkal teli körforma kiegyensúlyozóan hat a személyiségünkre.
  • A rajzolás, festés technikája segíti a bennünk felhalmozódott feszültségek feloldását.

Ha egy mandala ábrázolásával foglalkozunk, úgy annak tökéletes struktúrája hasonlóan hat a mi saját struktúránkra. A mandalafestés jótékonyan, gyógyítóan hat az ember lelki-szellemi-fizikai állapotára, vagyis, eme hármasság egyensúlyának helyreállítására. A mandala festés révén egészségessé válik az ember.

A jóga világa akaratlanul is közel kerül az alkotói folyamatokhoz, hiszen sokszor kéz a kézben jár a meditatív elmélyülés által születő alkotó energia. A rajzolás, festés, szoborkészítés, belső intuíciónkra való fókusz, harmonizáló, feszültség- és stresszoldó hatása lenyűgöző. A test és a psziché összehangolásának lehetőségét rejti magában egy-egy ilyen foglalkozás, ahol néhány órában fizikai és belső lelki valónk kibontakozhat a gyakorlatok során. A mandalafestéshez nem kell tudni rajzolni, festeni, nem kell ügyes kezűnek lenni, csupán nyitottnak. A mandalafestést nem lehet rosszul csinálni!

Időpont: 2018. február 24. (szombat) 12:00-16:00

A foglalkozást vezeti: György Irma

Részvételi díj: 6000 Ft, amely tartalmazza a rétegelt lemezre feszített selyem, festékek és eszközök költségét!

Jelentkezés itt: http://www.jogaobuda.hu/bejelentkezes/

 

György Irmáról:

"Képzőművészként több mint egy évtizede a középiskolai, majd az egyetemi éveim alatt tudatosult bennem, hogy a művészi önkifejezés számomra nem csak a saját alkotásaimon keresztül nyilvánul meg. A művészetterápiában hiszek, amely magában foglalja a képzőművészet-terápiát, zene-terápiát és mozgás-terápiát, olyan kreatív tevékenység, mely során az alkotó illetve befogadó személy szavakkal alig kifejezhető, vagy nem kifejezhető tartalmakkal találkozik és él át. Minden korosztály megélheti segítő, gyógyító erejét. Eleinte magántanulókkal való kiscsoportos foglalkozásokon, majd később egynapos workshopokon, ezt követően táborokban kezdtem el csoportokkal a festés, rajzolás, formamintázás foglalkozásokat, nagyobb gyerekektől a felnőtt korosztályig."