Jump to content

Fészekrakó – Babaváró női jóga csoport

Tizenhárom hét a termékenység támogatása és a babavárás jegyében


Ebben a három hónapos folyamatban a befogadó, a megengedő, a Hold minőséget erősítjük. A szelíd és áramló, speciálisan kifejlesztett női jóga gyakorlatokkal oldhatod a mindennapok és a babádra várakozás feszültségét. A testgyakorlatokon keresztül megtanulsz odafigyelni magadra, és arra, hogy mi a jó a NŐI testednek és lelkednek.

Hogy miért fontos ez?

Mai világunk és életünk erősen férfi pólusúvá vált az utóbbi évtizedekben. A férfi (Nap) minőséghez tartoznak a kontroll, az aktív cselekvés és döntés, a struktúra, a tervezés, racionális gondolkodás.

A női (Hold) minőséghez a befogadás, a megengedés, a pillanat megélése, a dolgokkal együtt áramlás, az érzelmek tartoznak. A megfoganást ezek a minőségek támogatják, ezért a Fészekrakó csoportban ezeket a minőségeket hozzuk felszínre. A lágy, a befogadó önmagadhoz elvezető szelíd és áramlóan mozgásos foglalkozásokon átélheted és megtapasztalhatod a női kör támogató-megtartó és gyógyító erejét.

Hangsúlyosan foglalkozunk a csípővel és a kismedencei szervek területével. A speciális bemelegítéstől kezdve figyelmet szentelünk a női szerveknek, hogy a vérbőség fokozásával támogassuk működésüket, és segítsük regenerálódásukat, valamint gyógyulásukat. A női jóga gyakorlatokkal növeljük a csípő mobilitását, ami pozitív hatással van a petefészek és a méh egészségére. A záróizom-gyakorlatok hatására nő az orgazmus- és a fogamzóképesség, erősödnek a medencealapi izmok és a hüvely izomzata, ami könnyíti a szülési folyamatot és gyorsítja a szülés utáni regenerációt. A gyakorlatok a hormonrendszerre is pozitív hatással vannak, amik segítik a fogantatást, a beágyazódást. Nő a libidó. A női szervekre helyezett fókusszal növeljük a tudatosságot ezen a területen. Jobban fogod érezni, mi jó neked, mi segít és használ.

A kiegyensúlyozott nyugalom állapotát légzőgyakorlatokkal és relaxációval támogatjuk, amik az energetikai rendszeredre is hatnak, így feltöltődsz. Ez segít megőrizni az egyensúlyodat a kihívásokkal teli időszakokban is.

És mert nők vagyunk, egymás közt, beszélgetni is fogunk. Együtt örülünk, támogatunk, gyógyulunk-gyógyítunk, sírunk, erőt adunk egymásnak, mikor mire van szükségünk. Emlékeztetjük egymást a női minőségünk magjára, ami a BEFOGADÁS.

 

Neked szól ez a csoport:

  • ha fészekrakásban vagy, családot tervezel akár természetes, akár mesterséges úton (lombik program, inszemináció)
  • ha ismeretlen okok miatt nem fogan meg a babátok (funkcionális meddősség)
  • ha szervi betegségek (pl. mióma, ciszta, PCOS, endometriózis) ciklus problémák, hormonális problémák állnak a meddősség hátterében
  • ha stresszt jelent számodra a gyermekáldásra való várakozás


Hogyan épülnek fel az alkalmak?

A háromórás foglalkozásokon fontos szerepet kap a saját érzelmek és élmények megosztása, valamint a többi csoporttag megosztásának tudatos befogadása. Ez egy olyan tanulási folyamat, ami segíti a résztvevőket abban, hogy közelebb kerüljenek önmagukhoz, az autentikus érzéseikhez. A megosztás segíti a tudatosítást, és sokszor maga a kimondás segíti a megoldás megszületését.

A női jóga gyakorlatok és légzőgyakorlatok mellett speciális mozgásterápiás - bodywork - gyakorlatok, hosszú vezetett relaxációk és csoportos coaching kapnak teret, amik egy normál jógaóra időkeretébe nem férnének bele.

A csoportban a nyitás, befogadás, megengedés témájával foglalkozunk fizikai (ászanák és gátizom torna), energetikai (légzőgyakorlatok), és lelki (mozgásterápia, vezetett relaxációk, megosztás és átbeszélés) szinten.


Miért 13 hét?

Ez a 13 hét előkészülés és felkészülés a várandósságodra. Számolunk azzal, hogy ha a program ideje alatt esel teherbe, akkor is végig részt tudsz venni a csoportos alkalmakon. Az első 8 hétben nincsen szükség a gyakorlatok módosítására. A 8-12-ig hétig a relaxációk és a légzőgyakorlatok kifejezetten támogatják a beágyazódást, és segítik a lelki ráhangolódást a következő életszakaszodra. A 13-ik héttől, a Fészekrakó tanfolyam után, ha szeretnéd, rögtön folytathatod kismamajógával a készülést a szülésre, az anyaságra.

 


Kezdés: 2018. szeptember 5. (szerda) 18:15

Időpontok: szerdánként 18:15-21:15

A program 13 csoportos foglalkozásból és 1 egyéni coaching konzultációból áll.

Az egyéni konzultáció időpontját a tanfolyam ideje alatt egyeztetjük.

 

A program díja: 98.000 Ft (Egy összegben történő befizetése esetén 89.000 Ft)

Jelentkezés:

A csoport maximális létszáma 10 fő.

A helyed 25.000 Ft előleg befizetésével tudjuk biztosítani.


A csoportot Herold Enikő hatha jóga, női jóga, kismama jóga oktató, mozgásterapeuta, coach vezeti.

Enikőről:

"A jóga útját 2003 óta járom.

Mozgás által tanulok és tanítok.

Jártam az utam harcosként, vezetőként, erős nőként.

És megtanultam járni az utam gyengéden, lágyan, megengedőn, befogadó nőként.

Mindkét minőség az én utam. Úgy hiszem, mindkét minőség a női EGÉSZség része. És más a szerepük.

Évekig férfi jógatanártól tanultam. Tőle kaptam a jóga Nap, vagy férfi minőségét. És amikor megértem rá, női tanártól kezdtem el tanulni a jóga női, Hold minőségét.

Úgy érzem, a Nap és a Hold minőséggel együtt állt bennem össze a jóga kerek egésszé."

További információ: www.heroldeniko.hu