Jump to content

Csakrameditáció tanfolyam

Márciustól havonta egy alkalommal, péntek esténként csakrameditáció sorozatot indítunk. Következő időpont: május 4.


„Aldous Huxley kiszámította, hogy a csend köre évenként tizenhárom és fél kilométerrel szűkül. Már nincs messze az az idő, szól, amikor a csend a földről tökéletesen eltűnik. Boldog lesz, akinek néha sikerül a Himalájában, vagy az óceánon félórás megnyugvásban részesülni. A meghittség köre egyre kisebb.”

A fenti sorok megírása óta a csend köre tovább szűkült. A külső csend köre.

Én most a belső csendbe hívlak, ami örök. Ami mindig veled van. A sorok közt, a lélegzetvételeid közt, a felbukkanó gondolataid, a keletkező érzelmeid közt. Mindig. Sehova nem kell hozzá menned. Ott van, ahol te most épp vagy. Benned.

 

"A meditáció rendszeres gyakorlása fejleszti a koncentrációt, javítja a stressztűrő képességet, jótékony hatással van a szív működésére, fejleszti az érzelmi intelligenciát. Önmagad, a belső folyamataid megismerése által toleránsabb leszel másokkal, nő a beleérző képességed. Javul a kreativitásod, az intuíciód. A fókuszáltság növekedésével hatékonyabb leszel a munkádban, a mindennapi teendőid elvégzésében, mert nem engedsz a késztetésnek, hogy lényegtelen dolgok elvigyék a figyelmedet a számodra lényegesről. Ez kihat a magánéletedre. Intenzívebben éled meg a közös élményeket, időt a szeretteiddel. A szexuális életed is pozitívan változik az érzékelésed finomodásával. És mert egyre hosszabb ideig élünk, fontos szempont, hogy az agyi hálózottság növekedése segít az időskori demencia megelőzésében. A meditáció gyakorlásával hosszútávon felépülsz, bölcsen idősödsz."

(Részlet - Herold Enikő: Hív a csend)

 

A speciális, csakrameditáció sorozaton alkalomról-alkalomra:

 • beszélünk az egyes csakrákról, azaz a 7 fő energiaközpontról, amiben semmi ördöngösség nincs, és magad is meg tudsz tapasztalni :)
 • beállítjuk és felépítjük a meditációs ülésedet
 • tippeket kapsz és technikákat tanulsz a meditációba megérkezéshez
 • folyamatosan egyre hosszabb meditációra, elmélyülésre leszel képes

 

Az alkalmak külön is látogathatók, és mert egymásra épülnek, javasoljuk, úgy tervezd be magadnak, hogy minél több alkalmon jelen tudj lenni.

 

Időpontok:

 • március 2. Muládhára – a Föld kapuja
 • április 6. Szvádhistána – a Hold kapuja
 • MÁJUS 4. MANIPÚRA - A NAP KAPUJA
 • június 8. Anáhata – a szelek kapuja
 • szeptember 7. Visuddha – az idő és a tér kapuja
 • október 5. Ádzsnyákhja – a felszabadulás kapuja
 • november 9. Szahaszrára – az üresség kapuja

 

Minden alkalom 19:15-től 20:15-ig tart.

Egy alkalom díja: 2000 Ft


Jelentkezés: www.loveyoga.hu/bejelentkezes

 

A meditációkat vezeti: Herold Enikő jóga oktató, coach

További információ Enikőről: www.heroldeniko.hu